Cheshire brug

Het Rotterdams Oogziekenhuis heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het ontwerp van een loopbrug. Deze brug zal een verbinding vormen tussen een architectonisch klassiek gebouw en modern gebouw. Samen met de Amsterdamse kunstenares Mai Marie Choon Dijksma heeft tomaline een ontwerp ingediend.
Mai Marie Choon Dijksma haar werk kenmerkt zich door onderzoek naar het creëren van nieuwe ruimte of herdefiniëren van ruimte met textiel als vormend materiaal en de structuur en kleur de atmosfeer bepalen binnen deze ruimte.
Het ontwerp voor deze brug reageert op de inpassing van een nieuw te bouwen onderdeel in de bestaande situatie door een eigen karakter te scheppen. Zo behouden de bestaande gebouwen hun eigen identiteit en is het nieuw te bouwen ontwerp een autonoom onderdeel. De brug heeft een dynamisch karakter, contrasterend met de rigide voorkomens van de beide bestaande gebouwen verschillend van karakter. Omdat de brug een verbinding is tussen deze twee verschillende karakters, is deze brug een overgang tussen twee werelden. Vergelijkbaar met het deurtje achter het gordijn in Alice in Wonderland is deze brug de overgang / doorgang.
Door een behandeling van het oppervlak veranderd de kleur van het materiaal als je door of langs de brug loopt. Dit effect is vergelijkbaar met het eenvoudige voorbeeld van een beweeg-ansichtkaart. De gehele brug is zeer licht van karakter. Dit integenstelling tot beide aansluitende gebouwen die zwaar van karakter zijn. De brug is dan ook een plek van lucht krijgen en bezinning. Het geeft je weer een helder moment.