keuken + kantine

Omdat de bestaande keuken niet toereikend is voor de golf van nieuwe aanmeldingen is uitbreiding noodzakelijk. Tegelijk kan een kantine gebouwd worden waar mensen met andere bezoekdoeleinden dan zorg of dag activiteit kunnen lunchen of thee drinken.

De keuken is het hart van het ontwerp. Met een voorraadkamer aan de achterzijde en een zijdeur voor het afval is het bevoorradings- en afvalverkeer niet noodzakelijk door de kantine. In de keuken kan op de traditionele hurk wijze worden gekookt. Met een kookoven in het midden is er een scheiding tussen voedselbereiding en voedselverdeling. Het koken gebeurt op de kookoven met vier branders voorzien van twee rookgasafvoeren om rookvorming tot het minimum te beperken. In het dak is in een afsluitbare opening voorzien om oververhitting van de keuken te voorkomen.

Alle tafels zijn bereikbaar en bruikbaar voor rolstoelgangers. Net als alle toegangen tot de kantine die te benaderen zijn met een hellingbaan. In verband met veiligheid, tot zestig personen bezetting mogelijk, zijn er vier toegangen / vluchtwegen voorzien, uitzonderlijk veel voor Bengaalse begrippen.

Vanwege de grote verschillen in temperatuur tussen de seizoenen is een aanpasbare gevel ontworpen. In de winter kan het twee maanden te koud zijn om in open ruimtes te verblijven. In de zomer is het te warm om in afgesloten ruimtes te eten. De DRRA wil een zo open mogelijke kantine, rekening houdend met regen, zon en wind. Het voorstel is een gevel met afwisselend vaste ramen en openingen. Draailuiken kunnen in de winter de openingen dichten, zo blijft de warmte binnen en laat het raam licht door, of in de zomer het raam afdekken, zo kan de lucht goed geventileerd worden en komt er geen zon door de ramen.