personeels + vrijwilligers huisjes

Om alle werknemers op tijd op het werk te laten zijn en het campus idee verder door te werken worden woningen gebouwd op de campus. Dit wordt gecombineerd met verblijven voor vrijwilligers.

Het ontwerp is een kleine omsloten tuin geworden binnen de campus. Hier kunnen mensen zich terugtrekken en genieten van de rustige binnentuin. Privéruimte is leidend in de ruimte verdeling, omdat je in Bangladesh altijd omringd bent door mensen. De woonblokken zijn hiervoor verschoven ten opzichten van elkaar om kleine nissen te maken waar je je eigen buitenplek hebt.

De binnentuin is verdeeld tussen de werknemers en de vrijwilligers. Samen delen ze het natte cellenblok en het dak. Het overdekte gedeelte van de tuin is verhoogd en biedt plaats aan stoelen en tafels. Het lage deel is het groene deel van de tuin. Zo wordt het mogelijk om het gehele jaar rond gebruik te maken van de buitenruimte.

Op het dak wordt de beplanting van de tuin voortgezet om een dik dakpakket te realiseren ter bescherming tegen de zon. Aan de rand van het dak is de vorm gevouwen en biedt de rand plaats aan zonnecellen. Door de vouw is het mogelijk ramen toe te passen waar het zonlicht niet direct invalt wat het binnen klimaat ten goede komt en toch het plafond verlicht.