zorgboerderij ‘de Buytenhof’

Bij zorgboerderij de Buytenhof draait het om de mens, ‘t zijn en de ontmoeting. Met de groei van de onderneming kunnen deze uitgangspunten meer op de achtergond geraken.

De ontmoeting tussen verschillende groepen mensen komt het beste tot haar recht wanneer het ongedwongen plaats vindt.
De uitbreidingsplannen geven een keuze aan de groep gevoelige mensen, de zorggasten, om of midden in de roering van de dag te staan of om juist terug getrokken en meer opzichzelf te werk gaan.
Keuze is de basis van het ontwerp met contrast in de uitwerking.

Het ontwerp en bouwproces staan open voor betrokkenheid. Het uiteindelijke resultaat zal een trots gevoel geven bij de mensen die er aan mee hebben gewerkt en dat zijn alle betrokken mensen bij de Buytenhof, van werknemer to zorggast van vrijwilliger tot ingehuurde kracht.

Het nieuwe gebouw krijgt hierdoor meer dan alleen een esthetische context, de menselijke context zal overduidelijk herkenbaar zijn.

Uit de Rotterdamse haven buiten gebruik geraakte meerpalen leveren de houten Basralocus geveldelen. Verschillende houten kozijnen, deuren en glas zijn door meerdere mensen aangeleverd. Amoveer bedrijf Oranje uit Rotterdam heeft verschillende inbouw materialen kunnen leveren. Bakstenen in verschillende maten en kleuren staan te wachten voor een interessante metstelklus. Het dak bestaat uit metalen felsdelen gelijk aan de theeschenkerij schuin tegenover de nieuwbouw.

bruto vloeropp.: 311 m²
constructie advies: Pieters Bouwtechniek, Utrecht
installatie advies: M3E, Rotterdam